Aan de slag in Vlaanderen

14 oktober 2016

De Jobbeurs van de VDAB in Gent bood Eric Riemens, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap, volop gelegenheid om te netwerken voor de outplacementkandidaten van Philips Lighting Terneuzen. Hij was blij verrast toen hij op de drukbezochte banenbeurs ook enkele kandidaten tegen het lijf liep. “Met hun motivatie zit het duidelijk goed, ze willen graag weer aan het werk.”

De VDAB brengt werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact. Zo ook tijdens de Jobbeurs op 12 oktober in het centrum van Gent. Ruim 70 Vlaamse werkgevers presenteerden zich hier voor een groot aantal bezoekers. Volgens schatting van Eric waren er zeker 400 mensen die zich lieten informeren over de baanmogelijkheden in en om Gent.

Volop kansen
De starterfabriek van Philips Lighting in Terneuzen sluit volgende maand de deuren. Werk en Vakmanschap verzorgt op verzoek van Philips het outplacementtraject voor de medewerkers. Om die reden was Eric aanwezig op de jobbeurs, met uiteraard een flinke stapel CV’s onder zijn arm. “Uit de gesprekken die ik heb gevoerd, blijkt dat er veel banen beschikbaar zijn en op alle niveaus. Dat betekent volop kansen dus voor werkzoekenden uit Zeeuws-Vlaanderen, zoals de outplacementkandidaten van Philips. We gaan er direct mee aan de slag.”