Banenmarkt in discotheek in Goes

13 oktober 2016

De banenmarkt die Aan de Slag in Zeeland op dinsdag 11 oktober organiseerde, was met name bedoeld voor jongeren tot 27 jaar. Om die reden werd gekozen voor een niet alledaagse locatie: discotheek El Toro in Goes. En met succes. Ruim 100 jongeren waren aanwezig. Werk en Vakmanschap ontdekte daartussen enkele technische talenten.

Eric Riemens, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap in Terneuzen, is enthousiast over de locatiekeuze. “Vaak wordt zo’n beurs georganiseerd in de hal van het gemeentehuis of een school. Deze setting was heel anders, maar natuurlijk erg bekend bij jongeren. Sterk was bovendien dat El Toro informatie over de banenmarkt deelde op de eigen Facebook-pagina. Alleen daarmee al werden 6.000 jongeren bereikt.”

Technische talenten
Uiteindelijk bezochten ruim 100 werkzoekenden de banenmarkt. Een prima aantal, maar gelet op het aantal werkloze jongeren dat gericht was uitgenodigd, hadden dit er wat Eric en zijn collega Kim Rijnhout betreft meer mogen zijn. “De jongeren die kwamen, kregen een breed aanbod aan mogelijkheden gepresenteerd. Natuurlijk van ons, maar ook van enkele uitzendbureaus en verschillende lokale werkgevers. De onderlinge sfeer was zo prettig dat we kandidaten naar elkaar doorverwezen. Prima, het doel is uiteindelijk toch dat deze jongeren aan de slag gaan. Zelf heb ik enkele technische talenten ontdekt, onder andere op het gebied van procestechniek, elektrotechniek en autoschadetechniek. Dat zijn mensen waarmee we absoluut verder kunnen.”